kwas chlebowy z melasą, naturalny kwas chlebowy, rzemieslniczy
hero of zero konkurs piw bezalkoholowych logo

Niedawno dobiegła końca pierwsza edycja największego konkursu piw bezalkoholowych Hero of Zero. Organizatorem konkursu jest stowarzyszenie Wolny Kraft, natomiast Partnerem OneMoreBeer.plsklep z piwem rzemieślniczym.

Co wspólnego ma kwas chlebowy z konkursem piw bezalkoholowych? Tego dowiecie się z tego tekstu. Zapraszamy do lektury!

Kwas chlebowy oceniony przez profesjonalnych sędziów

Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie skorzystali z okazji do zdobycia profesjonalnej opinii na temat naszego kwasu chlebowego, dlatego poprosiliśmy certyfikowanych sędziów piwnych o subiektywną ocenę naszego produktu. Ocenę na zupełnie takich samych zasadach, na jakich oceniali bezalkoholowe piwa biorące udział w konkursie!

Dziewięcioro certyfikowanych sędziów piwnych wzięło pod lupę dwie butelki Dzień Dobry Kwas, ocenili go dokładnie w taki sam profesjonalny sposób, jak wcześniej oceniali piwa <0.5%.

sędziowie piwni
Poznaj skład certyfikowanych sędziów piwnych: Hero of Zero sędziowie

KWAS CHLEBOWY WYNIKI

Ocena sędziów: 45/50

DZIEŃ DOBRY ZDROWIE – KWAS CHLEBOWY Z IMBIREM I MELASĄ Z CHLEBA ŚWIETOJAŃSKIEGO


Opinia sędziów: Rześkie i dobrze zbalansowane. W aromacie ciemne pieczywo, toffi, krówka, melasa i nuta imbiru. Smak półwytrawny, lekko słodkawy, bez wysokiej kwaśności, z wyraźnie zaznaczoną podstawą i dodatkami. Bogaty, złożony profil, spójny i pijalny, pełen smaku, ale nieprzytłaczający.

Skład: woda, słody jęczmienne, chleb razowy (mąka żytnia razowa, woda, sól), sok z imbiru, melasa z chleba świętojańskiego, bakterie kwasu mlekowego.Węglowodany: 4 g (68kJ/16 kcal).

Kategoria konkursowa: Kwas chlebowy z dodatkami

kwas chlebowy z melasą, naturalny kwas chlebowy, rzemieslniczy

Ocena sędziów: 46/50

DZIEŃ DOBRY KWAS


Opinia sędziów: Aromat i smak chlebowy z wyraźną nutą razową. Kwas wytrawny, czysty, rześki i dobrze zbalansowany, z przyjemnymi melanoidynami w aromacie i wytrawnym finiszem. Mocno pijalny i spójny w odbiorze.

Skład: woda, słody jęczmienne, chleb razowy (mąka żytnia razowa, woda, sól), bakterie kwasu mlekowego. Węglowodany: 4 g (68kJ/16 kcal).

Kategoria konkursowa: Kwas chlebowy

Może Cię zainteresować:

Ranking najlepszych piw bezalkoholowych

Baza wiedzy o piwach bezalkoholowych